tisdag 31 januari 2012

Att ha världens bästa mellanmål aka medicin i kylskåpetkaffe

En burk makrill i tomatsås det blir inte bättre eller enklare än så, vill man vara fancy kan man alltid lägga upp den på ett fat och garnera med något grönt, men hey jag är en enkel typ jag kör direkt från burken ;)

Jag har såklart börjat damma av det nya livet igen igen och har börjat skala bort så mycket kolhydrater jag kan. Magen blir lugn som en filbunke när den slipper allt vad sockerarter heter, eller ja inte allt allt, en del grönsaker funkar bra och det är jag glad för eftersom det blir oerhört oöverstigligt enahanda och tråkigt annars.

Min mage hör till den superkänsliga typen och reagerar direkt när jag äter någonting som knappt ens är flyktigt bekant med någon sockerart och jag blir totalt uppsvälld på nolltid, jamen jag måste ha en hel skog med jästsvamp i tarmarna, herregud, det är tur att vi har väl utvecklad prutthumor i den här familjen ;)

Jag gick faktiskt till doktorn en gång och undrade om det rent av kunde vara glutenintolerans men han kliade sig på hakan, tittade kisande på mig medan mumlade hummande något om att han var helt säker på att det inte var på det viset eftersom glutenintoleranta personer tenderar att väga lite för lite istället för som i mitt fall, en något, liten aning, över medel ;) Jodå, man får vara glad att man är rustad med en stor portion självdistans i vissa lägen, som den gången jag var till en annan läkare för att jag var så trött och utmattad och jag fick rådet att motionera och ha mera sex, ja så kan det gå ibland och då är det tur att man är av den mer skeptiska typen. Eftersom det förhöll sig så, att han skulle gå i pension dagen efter, så tänkte jag helt enkelt att detta var något han drömt hela sin yrkesverksamma tid om att få säga till alla, kanske i hans tycke, gnälliga kvinnor som söker för allehanda upptänkta krämpor ;)
Vi kan fortfarande skratta gott åt den historien eftersom vissa i familjen naturligtvis tyckte att han var världens bästa läkare. Ja vi skrattar förstås gott åt den läkare som talade om för mig att jag var för tjock för att vara glutenintolerant också! ;)


Ha en skön dag!
Kram Karin

5 kommentarer:

 1. Haha!!! Vilken läkare!!!
  Lite roligare råd än bara promenader o frisk luft iofs... ;)

  Testade oxå utan kolhydrater o socker för ett tag sen o mådde kanon.
  Sen märker man ju skillnad på en gång när man fuskar, eller det blir lördag eller nåt annat trevligt... (Gaahh!!!)
  Dessvärre har jag kort minne o nu 6 mån MED socker o kolhydrater minns jag liksom inte riktigt om jag verkl mådde sådär bra eller inte....

  Men väl värt ett nytt försök... Återkommer med utvärdering!! :)

  Lycka till!!

  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen eller hur Jeanette! :) Efteråt var det hur kul som helst men när jag satt där såg jag nog ut som ett frågetecken ;D
   Jo jag lovar, du mådde nog så där bra som du kommer ihåg! :)
   Ha en skön helg
   Kram Karin

   Radera
 2. Hej!
  Tror som du, läkaren kände frihetens timma slå och sa vad han alltid velat säga! Tänker att han väl hållt inne med detta i 40 långa arbetsår;)
  Skrattar alltid högt åt dina blogginlägg, du har precis min humor! Intelligent å slagfärdigt med andra ord, haha;)
  Trogne läsaren Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa! Tack för dina fina ord! Och visst måste det ha varit så.. jag kan inte tänka mig annat :D men vad vet jag, det var första och enda gången jag var hos denna läkare..
   Ha en trevlig helg!
   Kram Karin

   Radera
 3. Den såg inte så värst uppiggande ut din lunch. Om den där stackars makrillen ändå hade fått ligga på en knäckemacka ;o) Men vad gör man inte för sin mage!!
  Hoppas att du ändå unnar dig nåt gott nu när det är helg :o)

  Ha en mysig helg!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin