fredag 27 januari 2012

God fredag på er!

Igår var det en rafflande och spännande dag må ni tro!
Inte för att arbetsuppgifterna på jobbet varit särskilt omvälvande och mer spännande än vanligt, nej tvärt om faktiskt. I torsdags eftermiddag stängde dom ned vårt affärssystem för att göra ytterligare ett införande och det kommer att vara stängt en tid så nu får vi jobba med sånt som bara innefattar mail, lokal dator, telefon och handskrivning, japp vi kommer att sortera pärmar och papper i två veckor, hehe näärå skoja bara ;)

Jag hann faktiskt jobba undan en hel del i går, ni vet såna där surdegar som blivit nedprioriterade när man har haft mycket att göra och inte nog med det *trumvirvel* så har jag börjat med min första upphandling, där jag ska upphandla IT-konsulter, lite speciellt och roligt faktiskt, avancemang på jobbet det gillar vi ;)

sovrum2
Nå vad var det då som var så där mind-blowing spännande då? Jo, för att liksom öka insatserna lite, en lugn dag som denna, så glömde jag att sätta på mig glasögonen när jag gick hemifrån på morgonen. Man kan ju fundera om jag verkligen ser så dåligt som jag gärna vill låta påskina om jag kan glömma en sån sak ;)
Mycket spännande blev det när vi var framme vid Lasses jobb och jag ska hoppa in bakom ratten för att fortsätta till mitt jobb, det kan vara 1 km på ett ungefär.. i mörkret med mötande bilar ute i trafiken, på riktigt. Jag satte inga hastighetsrekord med bilen i går om ni undrar och arbetskamraterna visade sig från sin allra bästa sida idag, lite suddiga och otydliga i kanterna sådär ;)
Inte nog med det. När jag lämnat av Lasse och svängt om hörnet upptäcker jag att det lyser en fancy gul lampa på instrumentbrädan. En lampa som jag inte känner igen, en liten figur som ser ut som en motor. Jag ringer såklart upp bilsupporten Lasse runt hörnet, för att checka av, ni vet, det är ju inte alltid man har stenkoll på saker och ting i bilen, den kan ju ha varit tänd sedan länge utan att jag har sett den. Jag trodde dock inte det, eftersom den sitter i hastighetsmätarens mittrundel och där stirrar jag ganska ofta för att försäkra mig om att jag håller hastighetsrekorden vid ett minimum, och jag kunde inte påminna mig om att jag sett den tidigare.
Nejdå mycket riktigt, den brukar inte lysa och så här stod det i handboken;

*först var det en liten fin bild på lampan/figuren som faktiskt var en motor.. check”
Elfel i motorn åk genast till närmaste auktoriserade Audi-verkstad..

Oops!
Jamen hur spännande blev inte dagen nu då..
Först fick jag sitta hela dagen och fundera om bilen skulle starta, alls, igen, när jag skulle åka hem på eftermiddagen, en riktig nagelbitare vill jag lova. I samma tanke måste jag ju sedan fundera över om bilen verkligen kommer att gå hela vägen upp till Älvdalen. Det var nämligen dit vi skulle åka direkt efter jobbet… 42 mil med sönderfallande bil… check! Efter ungefär halva vägen började oljelampan lysa och vi fick omedelbart stanna och fylla på olja, i mörkret, i minusgrader, i snö. Vi lever lite farligt här, lite wild and crazy förstår ni och tänk så spännande, nu har vi snart sett alla lampor på instrumentbrädan ;)

Ha nu en skön dag alla godingar!
Kram Karin

3 kommentarer:

 1. Vilken upplysande dag;)

  Värsta discoljuset kanske med alla blinkande lampor?

  Trevlig helg, Marie

  SvaraRadera
 2. Spännande liv ni och bilen lever just nu! Som du skrev - snart har ni sett alla olika varianter av lampor på instrumentbrädan!:( Susanne

  SvaraRadera
 3. Hej, ja det var en riktig rysare, som jag i alla fall helst skule slippa och om jag gissar, även du;) Har haft en lysande lampa i min lilla röda älskling och det räckte för mig. Detta är tack och lov åtgärdat nu, så nu åker vi lampfritt, förhoppningsvis för mycket lång tid framöver. Hoppas ni tar er hemåt också med den protesterande bilen! Christina

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin