torsdag 12 januari 2012

Livet efter jul, en rapport från verkligheten


Tomten har varit väldigt givmild den här julen.
Jag, läs familjen, fick Sagan om ringenboxen extended version så det var ungefär det vi sysslade med under sista veckan av vår julledighet.

Jag har också fått alldeles för många extra centimetrar runt midjan, där var Tomten lite extra givmilt tycks det som. Till råga på allt har jag haft sällskap av pistolmannen under hela ledigheten och han har stundom varit synnerligen hotfull och då har jag varit tvungen att äta upp allt godis och inte lämna något. Till och med dom äckliga bitarna tvingade han mig att äta upp ;)
Alltså har kylskåpet nu, på förekommen anledning, börjat ikläda sig rollen av inspirationsfull moodboard för det nya fantastiska livet. Här är det meningen att jag ska hämta motivation till det nya smala livet i sommar, beachen är sedan många år tillbaka ett förlorat slag så istället satsar jag numera halvhjärtat stenhårt på att vara snygg i kläder.


IMG_5495_1fix

IMG_5494_1fix

IMG_5501_1fix

IMG_5516_1fix3om inget annat funkar kan man alltid trösta sig med skor....

Här är det meningen att jag ska tänka efter både en och två och gärna tre gånger innan jag proppar hela ansiktet fullt av någon förrädisk sockerstinn godsak. Det fungerar bra hemma, sämre på jobbet, där har jag inga bilder och därför gick det åt pipan redan på mångdagen.
En kollega hade fått en dotter och då blev det tårta, på onsdagen hade en annan kollega vunnit på travet och bjöd på bullar.
Vem är jag att lägga sordin på den trevliga stämningen, nej vet ni vad, någon glädjedödare är jag i alla fall inte så jag fikade med gott humör.

Idag gjorde Lasse pannkakor till middag och då såg jag inte bilderna från matbordet och åt tre stycken med socker på. Jag tror också på positiv förstärkning och det måste uppmuntras när någon annan än jag lagar den tråkiga vardagsmaten så därför högg jag in på en extra pannkaka ;)

I julklapp fick vi dessutom jättefina svindyra vinglas av barnen. I dessa kunde vi ha druckit mycket gott vin både under och efter ledigheten, Lasse och jag. Om det inte hade varit för att jag drack mer än tillräckligt av den varan för väldigt lång tid framåt redan före jul.
Då hängde pistolmannen med mig på julavslutning med jobbet och tvingade oss att dela 16 flaskor vin på 9 personer innan vi fortsatte ut på stan.
Jag låste och släckte Harrys innan jag åkte hem för tre timmars vin-koma innan klockan ringde och jag var tvungen att ta mig till jobbet på något sätt som inte innefattade att sitta bakom en styrutrustning på något fordon what so ever!

Håret, ja det är fortfarande långt och inte mer avklippt än den yttersta lilla mängd i topparna som min frissa brukar benämna med, "jag ska bara springa igenom håret", och exakt hur mycket det är vet inte jag men det brukar se bra ut, alltså inte synas alls ;)
Färgen är också den samma och nu efter tre veckor är även fulutväxten på plats!

Nu mina kära vänner ska jag gå och riva sönder lite fler tidningar för att åtminstone ha en halvskaplig chans att nå målet "snygg i kläder sommar 2012" ;)

hugsandkisses
Rultan ;)

3 kommentarer:

 1. hahaha Roligt inlägg!!
  Måste skratta, för det du skriver passar på mig med!! hahaha

  ja vi får bita ihop tänderna nu, även om det kommer finnas åtskilliga fallgropar på vägen... :)

  Ha en mysig helg
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Lycka till:)

  Vi kanske ses i vassen i sommar...

  Marie

  SvaraRadera
 3. Det är klurigt det där med att klippa håret.
  Jag har till midjan. Det är tjockt och börjar bli rätt risigt i topparna..

  Page är ju fint, men jag inbillar mig att det är finast när man har tunnt nordiskt hår. Vill minnas att pagen jag hade såg mer ut som en hjälm....

  Nåja. Ca 5-7 cm tänkte jag ta av. Och klippa upp det lite. Och tona och slinga.

  Och kanske, kanske klippa lugg!
  Men då ska jag nästan vara full för att få det gjort;)

  Susanne

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin