lördag 21 januari 2012

what doesn´t kill you..

..makes you stronger

Precis hemkommen efter en roadtripp till sköna Älvdalen som den här gången visade sig från sin allra bästa sida med minusgrader, sol och nysnö. Att bilen inte ville starta när jag väl skulle åka hem kan man lätt ursäkta med att den kanske ville stanna mitt i det vackra ett tag till :)


gärsgård1antik hästkärra1

I och med att den, bilen alltså, var lite svårflirtad och nödbjudd vid starten fick Terje och Markus slå sina kloka huvuden ihop för att till slut kunna starta bilen medan Ulla och jag satt inne och hejade på och drack lite kaffe. Innan jag sent om sider kom iväg fick jag också rådet via telefon, där Lasse fick agera orolig bilsupport, att jag nog inte skulle stänga av bilen under färden för att jag inte skulle riskera att bli stående någonstans på vägen.

Inga problem när det gäller ätandet, ni vet, Donken, drive thru.. nemas problemas! Men kissandet… hallå, det är ju inte helt enkelt när man är ensam, man är tjej och det är 42 mil hem. Alltså, man vill ju inte lämna bilen på tomgång utanför en mack för att efter toalettbesöket komma ut och finna att den är borta, nej det vill man verkligen inte. Man vill heller inte sitta på huk vid en kolmörk landsväg där man blir belyst av strålkastare från förbipasserande bilar, nope det är ju inte heller så himla käckt, tycker inte jag i alla fall. Det var en hård nöt att knäcka. Ett tips dock, håll koll på långa snygga fancy halsdukar när ni kissar i mörkret! ;)

Den långa bilturen gick ändå ganska bra med tanke på att det tar sina modiga 6 timmar att köra, det kan ju bli lite trist men jag hade fullt upp med att sjunga duett med Larz-Kristerz och Stefan Nykvist. Godingen Jöback fick stryka på foten den här gången, han var lite ledsen men vi pratade och det var okej ;)
Stefan och jag sjöng bland annat Du raiter upp mig, som är You raise me upp på älvdalska och en del helkäcka dansbandslåtar, typ hundra gånger eller så om och om igen. Så kan man göra när man är själv, man kan bestämma ;)

När jag äntligen kom hem uttröttad och kissnödig släppte jag väskorna innanför dörren, hoppade in i duschen, sjöng käcka dansbandslåtar för Lasse, drack ett glas vin och somnade i soffan var jag mitt vanliga charmerande jag och briljerade med mina sällskapskills till Lasses stora förtjusning ;)Tyvärr var roadtrippen inte en nöjesresa den här gången utan vi fick hals över huvud kasta oss i bilen för att åka hem förra helgen eftersom Mamma blivit sjuk och efter ett dygn gick hon bort. Vår fina glada Mamma som har haft diagnosen Ahlzheimer i åtta år. Hon fick behålla sitt glada humör ända till slutet och samtidigt som vi naturligtvis är obeskrivligt ledsna är det skönt att hon äntligen slipper vara fånge i den svarta obarmhärtiga sjukdomen.

Ta hand om varandra där ute!
Kram Karin

8 kommentarer:

 1. Skickar lite styrka för att klara av det här!

  Varm KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Som vanligt härligt skrivet!! :)
  Tack för tipset om sjalen!!! hihi


  Beklagar sorgen....
  Styrkekram Tina

  SvaraRadera
 3. Skickar en stor kram till dig i en svår tid.

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för alla dina roliga inlägg det är så skönt att höra att min dammsugare inte är den enda som råkar illa ut. Sänder en kram, för en mamma som saknas er, ta hand om varandra.

  SvaraRadera
 5. Håller med dom andra, roligt skrivet... men jag beklagar såklart sorgen.

  SvaraRadera
 6. Det var tråkigt att läsa om din mamma, beklagar sorgen!

  Många kramar!
  Marie

  SvaraRadera
 7. Skickar en styrkekram ,mitt i sorgen och tackar for en alltid lika underbart skriven blogg.
  Kram,
  Monica i Rom

  SvaraRadera
 8. Sänder mina varmaste styrkekramar till dig och din familj!

  Det gör ont att mista någon som man älskar och det är en stor styrka att inse att den sjuke har det bättre där hon är nu. Den stora oron man ständigt bär med sig när någon anhörig är sjuk är en riktig energitjuv. Förhoppningsvis får du nu ett lugn som gör att energin sakta återvänder till dig.

  Var rädd om dig!
  Kramsingar Veronica

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin