måndag 13 februari 2012

jaha..

...Volvo..?
Joo, det kanske kan bli bra..

 
tulpaner ektorp

vardagsrum1
ektorp ikea1

Min bilägarkarriär är inte alls särskilt omfattande och innehåller definitivt inga fancy överraskningar och inte heller några bilar av flådigare stil, nej absolut inte, tvärt om!

Den första bilen jag ägde var en Vaz Lada kombi, en röd som jag inte fick parkera synligt på gården för min Pappa, jag fick köra ner och parkera den mellan huset och uthuset så att den inte syntes från vägen eftersom grannarna då kunde tro att han var komunist ;)
Jo den hade vi mycket roligt med och åt. Den var så rostig att vi fick tejpa runt hela bakluckan och täta med gamla trasor för att inte avgaserna skulle dra in i bilen. Rutan i förardörren gick inte att veva hela vägen upp så att man fick "säkra" den med en mejsel nerstucken mellan rutan och gummilisten. Men vilken bil, den gick i alla väder! Efter att ha stått parkerad i två veckor på stationen i Älvdalen i minus 30 grader, överplogad med snö tog min Pappa mig i kragen, vilket kunde behövas ibland, för att åka och skotta fram bilen eftersom den annars skulle riskera att bli bortbogserad som skrot till slut ;)
Vi skottade och skottade och när jag stack nyckeln i låset så startade den på första försöket.. hostade eller tvekade inte en sekund, den gick som tåget!

Den andra bilen jag ägde var en Saab V4 med rattväxel och frihjul. Den fick jag ärva av min syster som i sin tur hade ärvt den av Mamma. Med den åkte jag åtskilliga gånger fram och tillbaka mellan Söderhamn och Linköping när Lasse hade börjat nytt jobb här nere och jag fortfarande bodde kvar där uppe. Alla fabulösa nymodigheter som AC och sånt fanns ju inte i den bilen men jäklar vad den rullade i nedförbackarna :) Sommartid när man åkte mot Linköping, söderut med solen i magen i 43 mil fick man stanna och lufta sig med jämna mellanrum för att inte hjärnan skulle koka ;)

Och nu äger jag vi en ny och flådig Volvo pimpad med en hel del fräna och snajdiga nymodigheter som jag aldrig ens har hört talas om men inte desto mindre är totalt hooked på redan och aldrig i min vildaste fantasi skulle jag någonsin kunna leva utan detta lullull i fortsättningen, nej vet ni vad, då skulle livet bli trist och innehållslöst och helt sakna mening ;)

Ha en skön början på veckan!
Hugs
Krutan

1 kommentar:

  1. Först och främst vad trevligr Du skriver,och
    vad Duktig <du är med kameran.Underbart vackra bilder du tagit.Tackar

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin