fredag 3 februari 2012

Jamen Jaa tack..

..not!

När jag kom till jobbet imorse, pigg och alert visslandes på en käck liten melodi allt medan jag hoppsastegade korridoren fram och förväntansfull inför ännu en dag i saltgruvan  ;) öppnade dörren till mitt kontor frös jag i steget..


Shit va faan var det som rörde sig?


Ni vet den där känslan, man ser det direkt!
Varje morgon i två års tid har jag öppnat dörren till mitt kontor och synen som möter mig är lika stilla och oförändrad som dagen innan.. prick lika.. 
v a r j e  d a g!


Någonting fångade min blick på golvet under skrivbordet nedanför fönstret, någonting hade
rört på sig precis när jag öppnat dörren men nu var det stilla..

 

Var det ett blad från växten i fönstret som hade lossnat och ramlat ner på golvet precis när jag steg in tänkte jag, jo jag såg att det låg någonting grått där ungefär i storlek med ett torrt hopkrullat blad från en fredskalla


Jag gick närmare och böjer mig ned för att titta
Men för helvete det gråa hade fyra ben två ögon och en svans
Det var, en mus!

Jag slängde det jag hade i händerna och sprang flämtande ut och smällde igen dörren så att det rungade i huset, jag rusade runt omkring i korridorerna i jakt på någon som kunde fånga den, jag menar man är ju ändå en problemlösande individ, om än något skärrad efter mötet med det håriga lilla monstret, vissa personer på jobbet kanske skulle beskriva mitt tillstånd som mer åt hållet...  "tämligen nära hysteri"  ;)

När jag senare försiktigt gläntade på dörren och kikade in på kontoret fick jag se att musen hade härjat omkring på mitt skrivbord, stökat till och ätit upp halva korken på min försvarets hudsalva, antagligen för att komma åt det goda innanför, hade jag kanske haft besök av en mus med nariga läppar, jag vet inte men den hade gjort ett toalettbesök bakom gardinen och skräpat ner på mitt tangentbord.

Jamen ni förstår ju, jag fick ju sprita hela kontoret,
Jag länsade städerskans vagn och snodde handspriten på toan och sedan gnodde jag som en vettvilling innan jag en timme senare kunde sätta mig och jobba, och i eftermiddags innan jag gick hem till fredagsmyset riggade jag tre råttfällor i mitt lilla lilla kontor så om den så mycket som sticker fram nosen och luktar efter min försvarets hudsalva igen så är den jävligt rökt! ;)Nu sitter jag hemma med rödtjutet i soffan och återhämtar mig efter dagens trauma och här är det garanterat fritt från möss! ;)

Ha en skön helg
hugs
Krutan aka råttfångar´n

4 kommentarer:

 1. Inga dammråttor.... =)
  /Malena

  SvaraRadera
 2. Haha! någonstans kan jag förstå dig,
  men jag kan samtidigt tycka de är söta...
  på håll.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. hahaha du är rolig du!! :)
  Möss är ju söta!! :)

  Hoppas du lugnat ner dig efter traumat! :)

  ha en mysig kväll
  Kram Tina

  SvaraRadera
 4. Jamen du skriver ju så roligt, jag ser allt framför mig och skrattar ihjäl mig Kram Eva-Lena

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin