onsdag 8 februari 2012

Man måste vara försiktig med vad man ber om..

...annars kan man få det man önskar sig.
Idag har jag varit hos en Kiropraktor. Jag var jätteduktig, samlade vuxenpoäng och surfade runt på nätet och reserchade för att hitta någon som verkade seriös och förhoppningsvis skulle ta mig och min ryggrad på största allvar och jag hittade Kiropraktorakuten, det lät ju bra, som om dom har god hand med lätt hysteriska personer som alla har mer eller mindre akuta problem. Nu är ju inte jag särskilt akut i tillståndet, inte heller särskilt hysterisk utan har mer en gnagande, knakande, krasande känsla av att jag behöver en rejäl justering och jag tycker såklart också att jag vet bättre än den utbildade sjukgymnasten med mångårig arbetslivserfarenhet i den frågan, alltså tog jag saken i egna händer och ringde och bokade en justeringstid hos en kiropraktor ;)

En mycket trevlig man som bad mig fylla i ett formulär på deras hemsida inför besöket, en hälsodeklaration, och ni förstår, det är nu han inte riktigt har koll på vad han ber mig om ;)
Ni vet alla dom där frågorna man ska besvara, företrädesvis sittande på en hård stol medan yrkesmannen/kvinnan sitter och allvarligt studerar dataskärmen och skriver med pekfingervalsen dirigerandes vad som är relevant information och inte. Jag vet inte hur det är med er men jag får alltid intrycket att humor göre sig icke besvär, det ses inte med blida ögon att man försöker skämta lite eller skjuta iväg någon självdistanserad ironisk lustighet från höften när dom frågar om man har gått upp eller ner mycket i vikt det senaste året eller hur ofta man tränar, nej alla skämt faller platt..
Och helt plötsligt befinner jag mig på hemsidan med detta formulär, helt ensam och dessutom har jag fria händer. Någon har gett mig fria händer och bett mig skriva själv..
Jag tjöt av skratt och tårarna rann i bilen på väg hem från jobbet när jag skulle försöka förklara för Lasse vad och hur jag hade svarat på frågorna. Hur jag hade resonerat och förklarat och förtydligat. Jag skrev långa uppsatser i varje liten ruta till och med i de rutor där man bara skulle svara ja eller nej och kunde man bara välja en siffra kände jag att jag var tvungen att förtydliga mitt val så att dom inte skulle tro att jag menade något annat än det jag verkligen menade, hälsa är ju ett stort begrepp och att ange hur jag ser på min hälsa just nu med bara en siffra, ni förstår, det beror ju på vad dom menar med hälsa och lägger i det begreppet och hälsa är ju så mycket mer än bara immunförsvaret, så därför kände jag mig manad att skriva en lång vindlande förklaring i någon ruta längre ner och hänvisade sedan till den lilla rutan ovanför med siffran..
Ni förstår att det var inte alls för att göra mig lustig över saker och ting, nej, jag kan helt enkelt inte behärska mig när det kommer till skrivande.. vad ska jag säga, den stackars kiropraktorn som läste mitt, förmodligen åtskilliga sidor långa formulär måste förmodligen tycka att jag är helt rubbad ;)

Hahahahaaa..
..Dom skrev faktiskt att man skulle skriva så utförligt och noggrannt som möjligt när man svarade på frågorna..

Lasse suckar och himlar med ögonen, Jamen herregud då får dom ju skylla sig själva! Du ska se att efter ditt besök kommer det att finnas en begränsning på typ 200 tecken eller nåt i varje ruta..


Nu är jag hemma igen och har ont efter framgångsrik justering. Huvud, axlar och armar värker vilket betyder att det var precis så välbehövligt som jag trodde, och jag har precis satt i mig en värmande tallrik med laxsoppa, ett par värktabletter och rullat in mig som en kåldolme i filtarna i soffan. Här ska jag ligga resten av kvällen och dricka te i sugrör så att jag slipper resa mig upp i sittande ställning ;)

Ha en skön kväll!
Hugs
Krutan

3 kommentarer:

 1. hahaha Du är bara för härlig!!
  Älskar dina inlägg!!

  Ta hand om dig och njut av soffläget! :)
  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Te med sugrör, hm det var något nytt. Jag känner ju igen mig så väl med rygg och värk å allt, så tack för tipset, det ska jag nog köra med ikväll efter en dag framför datorn.

  Det är så kul att läsa din blogg. Jag går in på många bloggar varje dag, men är som när man var liten och bara tittade på bilderna, men när det gäller din blogg, så LÄSER jag och skrattar, man kan nästan höra din röst i texten. Det är som en bra författare som man läser och kan nästan se allt framför sig. Hoppas att du fortsätter att skriva, för vem ska jag annars läsa!!!???

  KRam på dig från lilla Söderhamn/Malin.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin