söndag 25 mars 2012

Rapport från en sportfånes vardag

 Godmorgon alla sköningar!
Tack för era fina kommentarer. Det värmer i hjärtat att veta att ni blir uppmuntrade av mina inlägg och att jag kan glädja någon som har det lite tungt i vardagen, det gör allt för mig och jag är så glad att ni vill kika in här och läsa vad jag skriver, ni är fantastiska som tar er den tiden för någonting som jag gör, tack! :)

stevia
Jag tänkte tipsa lite idag om en produkt som jag har hemma, nämligen Stevia, som är ett sötningsmedel som är helt och hållet naturligt men inte är socker.. gillagilla :)
Det är en växt som heter Sötflockel och ursprungligen kommer från Paraguay och den är 300 gånger sötare än socker och påverkar inte blodsockernivåerna vare sig för friska personer eller personer med diabetes-2. Det finns vissa indikationer på att överkonsumtion (4mg/kg kropsvikt) inte är helt bra, men hey, att överdosera äkta Stevia på det viset går inte.
Det väger nämligen just ingenting och tar man mer än den minsta lilla knivsudd blir maten oätlig.. I shit you not!
Jag använder den till frukosten för att kunna variera mig lite och inte bara äta omelett varje dag.. kan bli lite trist i längden och inte blir det särskilt mycket bättre av att jag är en aning fantasilös heller ;)
Turkisk youghurt (10%), lite frysta bär, vaniljpulver, och en itsi bitsi liten knivsudd Stevia, bara så lite att det tar udden av det syrliga i youghurten.. gott! ;)

Annars ligger jag inlindad som en korv i soffan och plågar Lasse med ett ständigt informationsflöde om hur synd det är om mig som är lite, med betoning på lite, förkyld.
En liten missräkning.. tänk vad kroppen gör för att slippa sporta ;)
Det är en viljornas kamp varje dag.. i fredags behövde jag bara gå en gång på 2,5 kilometer och där verkar det inte ha varit riktigt konsensus mellan kroppen och pannbenet för nu ligger jag som sagt som en kåldolme i soffan och det är förskräckligt synd om mig, kanske inte för själva förkylningen utan mest för den nedriga missräkningen som gör att jag förmodligen får börja om från ruta ett igen.. nåja det ska väl gå det också, eller vad tror ni ;)

Nu ska jag hasa mig in till badrummet och sätta på mig ansiktet för att åka på lite utflykt och förhoppningsvis hämta hem en ny liten älskling, och.. neej det är ingen träningsmaskin, nån måtta får det allt vara... men det var en ganska bra idé ändå... ;)

Puss å kram på er alla!
Krutan

1 kommentar:

  1. Ja, du må tro att dina inlägg muntrar upp. Hoppas du har hittat någon blogg som gör det samma för dig. Speciellt viktigt när man är förkyld. ;-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin