torsdag 19 april 2012

April April

Ja ja jag fattar det här med Aprilväder nu!
kan vi få lite sol och värme tack... ja?
Hela förmiddagen i måndags satt jag och kikade på snön som vräkte ner utanför kontorsfönstret.
Igår var jag i Stockholm och där var det jättefint väder med blå himmel och sol, men svinkallt.
Idag är det skapligt väder men, ja, just det, svinkallt!
Jag vill plocka fram vårjackan men jag låter mig inte luras, jag kurar fortfarande innuti vinterjackan.
Så för att fördriva tiden fram tills den stora värmen kommer sitter jag och tittar på våra Parisbilder, liksom för att öka på ångesten lite, jag menar, det är ju synd om livet ska vara så lätt hela tiden ;) Är man sen lite vårdeppig så varför inte damma på med lite mer ångestknip eftersom längtan efter sommar och värme gör livet så jobbigt den här årstiden..
Utsikten från hotellet och glada barn på hotellbalkongen
Vi bodde i området Montmartre, kanonfint


Utsikten uppifrån kupolen i Sacré Coeur och allén där vi gick varje dag på väg till Metron


Utsikt över Champs Elysees från toppen av Triumfbågen


 På väg upp i Eiffeltornet


Utsikt från toppen av Eiffeltornet över Paris och Invaliddomen.
Helt plötsligt förstår man varför Paris kallas för den vita staden!


Louvren med alla skatter, här Nike of Samothrace
Allting var så fantastiskt.. jag hade kunnat tillbringa dagar där inne.

 
Inhängnade skuggiga och lummig parker och Invaliddomen där Napoleon ligger begravd under den väldiga kupolen.

Kupolen över Napoleons grav.


Allting var så fantastiskt i Paris, storslagenheten, de breda boulevarderna, ljuset, folket som aldrig var annat än trevliga och tillmötesgående, som till och med kom fram till oss när vi stod och läste karta och inte visste vart vi skulle, och vädret.. ser ni vädret, det var (för)sommar
(f ö r) s o m m a r 
redan i april
Det var 26 grader i skuggan och vi gick utan jackor och satt i skuggan i parkerna och hade picnic eller på café och drack espresso och åt pain au chocolat och formligen frossade i sevärdheter och svor över att tre dagar gick så fort och jag längtar plågsamt och innerligt tillbaka, längtar efter upplevelsen, det fantastiska.
Nej hörni, nu tror jag minsann att det är dags att planera för en ny resa!

Ha en skön dag!
Kram Krutan

4 kommentarer:

 1. I see you have a great time in Paris. It's a wonderful pace to be!!

  Enjoy your day
  Hugs,
  Patricia

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder!!!
  Och så varmt och skönt!!!! :)
  Ja dit vill jag oxå nångång... :)

  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Det ser riktigt härligt ut!! Men så är det ju riktigt härligt att resa oxå.

  Ha det gott
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder över Paris! Jag är också helt kär i den staden, har bara varit där på höstarna men nu blev jag väldigt sugen på en vårtripp dit, 26 grader låter ju underbart!
  Loppisarna där är också underbara...farligt underbara :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin