måndag 23 april 2012

Att vara en trött globetrotter
Det ser visst lite ut som prinsessan på ärten där det ligger på typ hundra tallrikar det där fina lilla fröbrödet.

Idag har jag minsann varit i Stockholm igen och den här gången höll jag allt på att, ja vad ska jag säga, trassla till det lite. Jag satt nämligen igår kväll och funderade över matlåda till jobbet idag och andra viktiga saker som bakning av fröbröd (ska jag, ska jag inte) eventuella tv-program som kan vara av yttersta vikt att titta på, Top Model och sånt, ni vet viktiga tv-program, när jag plötsligt kom ihåg, fattar ni, jag kom ihåg, såsom i, jag hade tydligen totalt glömt bort (!!) att jag skulle åka med tåget till Stockholm 06.22 idag på morgonen, jojo det var ju tur att jag avvärjde den katastrofen för tänk så förvånad chefen skulle blivit om jag oförhappandes dök upp på jobbet en måndag mitt i april ;)

Så nu sitter jag här hemma igen, och måste lyssna på slutet av ljudboken en gång till, tredje gången gillt eller något liknande. Jag har lyssnat slut på den ganska länge nu men vet fortfarande inte hur den slutar ;)

I morse på tåget vaknade jag med nackspärr till Magnus Roosmans behagliga röst som läste
"du har lyssnat till en bok av..."
Men gaah.. nu måste jag lyssna om slutet när jag åker hem tänkte jag.

På vägen hem i höjd med Södertälje vaknade jag dreglande till Magnus Roosmans behagliga röst som läste
"du har lyssnat till en bok av..."
Men vad i h-e.. hur jävla svårt kan det vara tänkte jag då.

Nu ska gå och smocka i mig ett eller kanske till och med två fröbröd, rulla ihop mig till en korv i soffan, informera Lasse om alla superskoj grejer jag har fått lära mig idag, så att han också får ha lite kul, jag har ju varit borta hela dagen och sen ska jag kanske lyssna på ett tv-program eller kanske kika på interntv ni vet, innanför ögonlocken ;)

Jo hörni
jag tänkte så här, att ni också skulle baka lite fröbröd, det blir ju kul. Det är superenkelt och otroligt gott, väldigt väldigt smuligt men jättegott så här har ni receptet.
now bake away ;)1 dl Rostade Solroskärnor (affären)
1 dl Sesamfrön (affären)
½ dl hela Linfrön (affären)
2 msk Pofiber (affären)
1 msk Fiberhusk (aka, malda psylliumfröskal, bruka finnas på glutenhyllan)
½ dl Kokosfett utan smak (hälsokosten)
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Salt
Lite flingsalt att strö över

Rosta Solrosfrön i en torr panna på spisen, akta så att dom inte bräns.
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Låt stå och svälla en stund, Lasse och jag dividerade om hur länge en stund är, han sa 20 minuter och jag sa 5 min max. Han påstår att det är så länge en stund är för personer utan tålamod. Nåja fem minuter blev alldeles utmärkt, tjugo hade säkert också gått bra ;)
häll sedan upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med något verktyg, jag använde samma sked som jag rört om med.
Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45 minuter. Ta ut plåten och markera fyrkanter med en kniv eller något annat bra.
Sänk temperaturen till 50 grader och låt stå och torka i ett par timmar.Okej okej jag kan ju inte lämna er utan ett påläggstips, jag säger bara
Salami och Brieost
alltså tillsammans, samtidigt på fröbrödet kanske med en gurkbit också
I rest my case!Smula lungt!
Hugs
Krutan

3 kommentarer:

 1. ha,ha ..det där med ljudbok.....jag gör detsamma som dig ......hela tiden !! ....men nu har jag gett upp...det blir ingen mer här...


  Hälsningar från Pernilla på Piazzan

  SvaraRadera
 2. Beautiful!
  Greetings from Poland ✿ܓ
  M.

  SvaraRadera
 3. Men hörru, jag har provat ett annat LCHF fröbröd som blev en hel ask med LCHF frösmul... Försöker idogt smöra Bregott på smulorna men det går sådär... Nu blev jag lite taggad att prova ditt recept, kanske imorgon när smulorna är slut (eller ligger på golvet i mitt nystädade kök)?!
  Kram från Karin O-Krut

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin