tisdag 3 april 2012

Att vara på resande fot

Idag har jag haft förmånen att få vara på resande fot igen, en sann globetrotter, äventyrlig som få.
Jag har ju tidigare visat prov på mina skickliga reseskills vad gäller val av kläder och i synnerhet skor.
Naturligtvis är jag totalt för att lära sig av sina misstag och numera använder jag, nåja, jag kanske inte vill sträcka mig så långt att jag använder ordet fotriktiga om mina skor, men det skjuter tillräckligt nära målet ;)

Tåget vi brukar åka med när det bär av norrut till huvudstaden har avgångstid från Linköping 06:22, inte helt okristligt tidigt, rätt okej faktiskt men man är ju ändå tvungen att kliva upp förskräckligt tidigt.. det vill säga 04:50

Det är ju på det viset att när man var 34 så behövde man inte vara så himla avancerad i sina övningar framför spegeln på morgonen, man såg liksom ung och slät och fräsch ut av sig själv, man körde lite grann i gräddfilen då, kan man säga. Men nu när man uppnått den aktningsvärda åldern av 44 så tar det dock betydligt längre tid och kräver oerhörda arbetsinsatser och en hel arsenal av prylar på morgonen för att se ut som 34 igen ;)

Håret är ju en historia för sig. Om jag tvättar håret på kvällen så måste det ägnas minst en halvtimme åt att tämja det på morgonen och att kliva upp ur sängen 04:20 bara för att fixa snyggt hår till huvudstaden.. ja det går helt enkelt bort och vad gör man då om man har haft typ 3 bad hairdays redan före resan.. joo, man virar upp håret i en bulle på bakhuvudet.. skitsmart tänkte jag i morse och klappade mig återigen på ryggen.. nu sparade jag allt lite tid på morgonen, det är ju helt fantastiskt vilken smartypants jag är... ja?

Mmm, så här ligger det till va...
Skittidigt på morgonen vill man ju sova på tåget, så tänker i alla fall jag.
Hur lätt tror ni att det är att sova på tåget med en jättebulle av hår på bakhuvudet, är ni med på hur jag tänker? Nej just det, det går ju inte.. det går liksom inte att luta huvudet bakåt för att det rullar från sida till sida och passar man sig inte utan somnar av och dreglar på halsduken en stund så har man garanterat en väldigt ilsken nackspärr när man vaknar till sans igen ;)

Nästa resa ska jag fortsätta på det vinnande konceptet och ha, om inte fotriktiga skor så nära nog, och utsläppt hår så att jag kan sova ordentligt på tåget ;)

Nu ska jag äntligen hoppa i säng eftersom jag är helt slut som artist, jag kunde ju faktiskt inte sova på vägen hem heller ;)

Ha en skön kväll!
Hugs Krutan

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin