tisdag 10 april 2012

På besök i Gävle
Det bästa med att åka bort måste ändå vara att komma hem :)

Trots att jag älskar att resa och älskar allt som har med resandet att göra. 
Planeringen före, i alla fall om man ska göra en längre resa som att bila genom Europa eller åka på en chartervecka, är nästan halva resan för mig, jag sitter och gottar mig i kataloger och kartor och googlar som aldrig förr men det är ändå skönt att komma hem.

Den här gången har vi varit i Gävle och firat Påsk och hängt med hela härliga familjen, Påskat och firat en del födelsedagar, närmare bestämt tre stycken, inte illa.. inte illa alls ;)

Till Gävle hittar vi ju förstås utan att googla och förlora oss i kartor, vi har ju liksom varit där några gånger men vi ville gärna prova vår snajdiga GPS den här gången. Eftersom vi har så himla fancy tillbehör i vår fabulösa bil måste man ju använda dessa, eller hur? Den, GPSen alltså, är inbyggd och åker upp med ett tufft ljud, lite rymdskepp-ish, ur instrumentbrädan när man trycker på en knapp på ratten. Vi ville se om vi var överens, GPSen och vi, om vilken väg man ska åka, man vill ju ha något av ett kvitto på att man faktiskt har hittat den bästa vägen, att man är travel-smart och inte, under flera år har åkt en väg som är världens omväg och att det egentligen tar en timme kortare tid att åka.. egentligen, den riktiga vägen. 

Vi provade lite olika inställningar och, snabbaste och enklaste vägen var E4 över Stockholm, snabb och enkel ja, men inte den allra roligaste, nej, så vi bestämde oss för att välja den kortaste vägen, som man också kan benämna med den krångligaste så nu har vi fått se en hel del av landet runt omkring Eskilstuna eftersom vi tydligen skulle ta genvägen där förbi.

Vi brukar annars köra över Kungsör via Västerås till Gävle men det var tydligen en liten omväg enligt vår vän GPSen, och nu fick vi som sagt se lite av Eskilstuna och det var ju väldigt trevligt men vi åkte inte samma väg hem igen det kan jag lova, den hade vi nog aldrig mer hittat, ever, eftersom hon, den där GPS-bruden hittade på nya vägar ibland, som för att villa bort oss lite. Vill ni åka en alternativ resväg som är 300 meter kortare och typ en millisekund snabbare, frågade hon ibland och jag undrar vad som hade hänt om vi svarat nej.. var vi hade hamnat då..
...nästa gång kanske vi är så modiga att vi faktiskt provar ;)

Ha en skön fortsättning på kortveckan!
Hugs
Krutan

4 kommentarer:

 1. hahaha du är för skön!!
  Bara ääälskar dina inlägg... :0)

  Ja då fick du se lite av min födelse/hemstad E-tuna... :)

  Kram Tina

  SvaraRadera
 2. Haha, jag såg en gång en gps liggandes vid vägkanten och kan efter några års testande att köra med denna "fiffiga" grej förstå varför de ibland hamnar där, i diket...

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska fotografier! Känner mig inspirerad att ta fram systemkameran för att dokumentera omgivningen och sen photoshopa lite. Har blivit så lat på sistone, har bara använt kameran i mobilen...

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder,ser dessa hus nästan varje dag. Jobbar precis mitt emot Gasklockan.Man blir hemmablind men du fick verkligen fram skönheten i byggnaderna.

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin