måndag 16 april 2012

Sängprovning


Can you feel it.. vill man krypa ner i sängen eller vill man krypa ner i sängen? ;)

Eftersom Johanna ska flytta ut så har Lasse och jag bestämt att vi ska byta sovrum och flytta in i hennes rum vilket innebär att vi får ett mucho bigger sovrum än den lilla skrubb vi sover i idag. Det här innebär också att hjulen lite smått och gnissligt börjar snurra angående inredningsidéer, inte bara för vårt stora luftiga blivande sovrum utan för det rummet som liksom blir över, och jag tänker stort. Istället för vitt å svart, tänker jag.. Lexington, Ralph Lauren, Gant och jag drömmer mig bort till ett hus i New England-stil där jag har fluffiga duntäcken och fönster med luckor och spröjs, milsvida gräsmattor, knastrande grusgångar, vattenblänk, solsken och soldäck och jag blir alldeles förvånad varje dag när jag vaknar och fortfarande bor kvar i vår kommunala 90-talslägenhet och det regnar/snöar utanför fönstret på den svarta asfalten ;)

Nu tänker vi så här att om man ska göra´t så kan vi ju lika bra gå all in och slå till på en ny säng också eftersom vi idag sover i en som kan liknas vid att ligga på planka och det är såklart inte alltid så skönt och inte så bra för vare sig sömnen eller kroppen heller för den delen.

När vi kom hem från Stockholm igår eftermiddag så kom vi på den snillrika idén att vi skulle åka och prova säng. Ni vet ju att jag alltid blir så himla trött när jag måste vara still och då måste jag, precis som barnen börja gnissa eller ta mig för något för att inte somna.
I en sängbutik är det ganska svårt eftersom man faktiskt är där för att provligga sängar och då får man använda sig av det sätt som står en till buds för att hålla sig vaken,  t.ex. fnissa, skjuta skämt från höften när man med rufsigt hår, lite sömndrucket går och bär omkring på en kudde i en butik, det händer ju inte varje dag menar jag
Försäljaren var oerhört tålmodig och pedagogisk, visade med händerna under madrassen var man skulle ha stöd så att det killades och jag var tvungen att börja fnissa högljutt.

Han höll till och med förhör med oss och utropade käcka frågor som;
Var är det viktigt att ha stöd när man ligger på rygg?
och så pekade han på mig eller Lasse med hela handen och då var det meningen att vi skulle svara på frågan när vi låg i sängen, det blev lite spännande vem skulle han peka på, vi höll andan när han sköt iväg nästa fråga;
Var är det viktigt att ha stöd när man ligger på sidan?
Spänningen var olidlig!

Han bjöd oss på kaffe från en jättesnajdig kaffemaskin som gjorde fab kaffe, liksom som sista utvägen tror jag, men han var nog tvungen att ta lite rast från oss också. Då fick vi ligga i en säng med varsin kudde och vänta tills han kom med kopparna, jo det är säkert, han pekade på oss, med hela handen igen och beordrade oss att ligga kvar tills han kom tillbaka.

Lasse snurrade som en propeller och muttrade saker som,
Äh jag känner fan ingen skillnad, gör du?
jag tyckte att han var olidligt rolig och fnissade och gjorde grisljud
sen fick vi kaffet, drack upp det och åkte utan att köpa någon säng

Det är faktiskt så här att man inte bara kan köpa första bästa säng, hos första bästa sängförsäljare, det är ju en dyr historia och många val som ska bestämmas, continental, inte continental, två madrasser, inte två madrasser. Vi fick också veta att dom hade sängar för en halv miljon (Lasse dristade sig att fråga hur mycket den dyraste sängen dom hade kostade), ja ni läste rätt, en halv miljon det skulle jag aldrig köpa säng för ens om jag hade så mycket pengar att jag kunde gödsla med dom.
Den har en guldkant också, längst ner, sa försäljaren när vi såg bestörta ut

Jamendåråså!


Det här är förmodligen någon som inte heller vill betala en halv miljon för sin nya säng, lite problem att få med sig stöldgodset ut ur butiken bara ;)


Ha en skön start på veckan!
se u soon
Krutan

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin