torsdag 26 april 2012

Att vara en Gourmet

Alltså det där med mat, det är ju faktiskt inte helt enkelt och frågar man mig, och det gör vi ju på den här bloggen, så är vardagsmaten lite av ett, hm vad ska jag säga, nödvändigt ont.. ja?
Missförstå mig nu inte, jag gillar verkligen mat, verkligen, men det jag tycker är allra allra bäst med maten är att äta den, och i andra hand att hitta på den och laga den, eller vänta det hamnar nog ännu längre ner i listan, oftast någonstans i hundrade hand kanske ;)

Här hemma är det oftast jag som lagar mat och det är med lite blandade recensioner, jamen ja veet, hur kan dom inte tokälska min mat.
Visst visst ibland kan det kanske bli lite si och så med resultatet.. i synnerhet när jag visar prov på mina multitasking skills, ni vet, göra något annat samtidigt som jag lagar mat, typ blogga eller teknikfreaka järnet i html-koder eller för all del Ernsta loss på något fallfärdigt ute i stugan. Tittar man lite på statistiken när det gäller mat och multitasking så kan man börja skönja ett mönster någonstans, ni kommer väl ihåg vad som hände med korvarna i somras och idag på lunchen tittade mina kollegor lite misstänksamt på min matlåda och jag fick lov att förklara att, jo jag brände lite korv till middag igår, jomen jag hade ju liksom lite annat i tankarna ;)
Färdiga matkassar, som här till exempel, skulle inte det vara något för mig oss? ;)
Inte nog med att jag slipper hitta på maten, eftersom det följer med recept så kanske jag till och med kan lura någon annan att laga maten ;)

Men hörni, det här är väl världens grej Va?! Va?!
Färdiglagad mat för en hel månad, ja ni läste rätt
f ä r d i g l a g a d 
som i, du behöver inte laga mat på en hel månad för det gör Ola Lauritzon, kokboksförfattaren, åt dig Ja?Ja?

Nåja, nu har jag faktiskt värkt fram lite middag idag som jag inte brände vare sig på spisen eller i ugnen, Grekiska köttfärsbiffar fetaost och tzatziki och vet ni vad, jag gör världens godaste tzatziki, eller ja, världens och världens, kanske inte godare än Grekerna men i alla fall.
Köttfärsbiffarna har jag freestajlat ihop. Jag tog lite fetaost, olivolja, lök kryddor, basilika och in i ugnen.
Till Tzatzikin använder jag den Turkiska yoghurten för den är lite mildare, häller på olivolja, nymald svartpeppar, pressar i en vitlöksklyfta, strör på salt och låter riven gurka vätska sig på en tallrik. Jag använder inte hushållspapper utan kramar bara ur den med handen efter en stund, funkar finfint och blir världsagott ;)

Nu, Revenge på trean, ni har väl inte missat den serien!?

Ha en skön kväll och sov gott
Hugs
Krutan

1 kommentar:

 1. Här har du en gourmet till, fast jag gillar ju nästan alltid att laga det jag äter. Hmmm, kanske inte alltid....överlåter gärna hushållningen till mannen på helgen eftersom han är en hårt arbetande man i veckorna!
  Har fortfarande inte fått provat den där kycklingrätten du skrev om, men lappen ligger överst i recepthögen. Så alldeles snart blir det av.... ;o)

  Ha en mysig gourmethelg...ikväll blir det allt annat än gourmet hos oss. Äkta svensk falukorv, inköpt på andra sidan sundet. Det du ;o)))

  Kram på dig
  Ulrika

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin