söndag 20 maj 2012

Att äga en trädgård


Sommar Sommar Sommar!
Har vi haft på Östgötaslätten idag och torpträdgården har kallat på mig likt en sjungande siren som vill locka mig i fördärvet och fördärvad är just vad jag är. Ledbruten utan dess like, jag lovar, Lasse kommer att få ta sats och knuffa ur mig ur sängen i morgon bitti för att jag ska komma upp, joråserni jag känner det redan..
Jag har grävt rabatt idag och låt er inte luras av den fancy maskinen på bilden, nej grässvålen var tvungen att grävas bort för hand och skottkärror fullastade med grästuvor i kompakt lerjord var tvungna att köras upp för en slänt med en höjdskillnad av ca 4 meter för att kunna dumpas.. jag säger bara hej och välkommen träningsvärk from hell, not!

För att jordförbättra vår blålera till trädgårdsjord hämtade jag ett par skottkärror med matjord från vår hög som har legat ett par år utan täckning (ja veet, vi är världens bästa trädgårdmänniskor) och har därför fört en något ojämn kamp mot naturen, vilken med rasande fart har tagit överhanden och bildat en fin liten kulle överväxt med allsköns växter såsom kvickrot, maskros och tistel. För att bli av med allt ogräs var jag tvungen att gräva om denna hög också för att först rensa bort allt ogräs och sen köra fullastade skottkärror nedför ovan nämnda slänt. Vi måste även komplettera med lite barkmull och kobajs i veckan, men sen kommer det roliga att planera och plantera.. jag tänker buxbom, litet träd kanske körsbär, chokladblomma, olika malvor, jättedaggkåpa, en annan skitfin blomma som jag inte minns namnet på som jag köpte på rean förra året och som är tillfälligt planterad i vår plantnursery i ovan nämnda matjordshög :)

Vädret är ju utlovat att det ska hålla i sig och tro det eller ej bli ännu lite bättre framåt nästa helg och då ska det trädgårdsjobbas igen och kanske har jag då köpt en fin solhatt att ha på huvudet eftersom jag förmodligen kommer att få lite bassning av den söta hudterapeuten i morgon eftermiddag när jag ska på lite välbehövlig ansiktsbehandling. I synnerhet eftersom vi vid vår förra session hade en djuplodande och ingående diskussion (förmaning) avseende solskydd i ansiktet för att undvika skador och att åldras i förtid. Någonting säger mig att hon inte kommer att gilla den något grisrosa ton mitt ansikte har antagit under dagens trädgårdsvistelse ;)

Nej hörni det här duger inte ;)
Nu duschen
Sen soffkuddarna

Ha en skön start på veckan!
Kram
Krutan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin