onsdag 9 maj 2012

Dramadrottningen


Lite har vi lyckats snygga till på balkongen, ljusslinga med solfångare från Ikea och brinngrej som man eldar med lampolja från Coop, i det här fallet en lampolja som ska lukta "skog och mark" men uppenbarligen har personen i fråga som designade doften aldrig varit ute i skogen.
Sköna kvällar på balkongen känns ju ganska långt borta just nu.
Idag regnar det rakt ner och tidvis på tvären, inte så kul men jag ska inte klaga, vi har i alla fall inte snö :)

Idag på morgonen hade vi ett litet drama på jobbet må ni tro.
När jag svängde in på parkeringen så började det spöregna och det första jag tänkte var;
Neeej.. hååret!
Det andra jag tänkte var;
Neeej.. klääderna!
Det tredje jag tänkte var;
Neeej.. skoorna!
Jag kan också ha tänkt allt samtidigt ;)

Jag vet, Jag vet, jag har aldrig påstått att jag är särskilt djupsinnig, jag tänkte inte på översvämningar i Asien eller barnen i Afrika utan på mitt utseende men jag gick upp väldigt tidigt för att snajda till hårsvallet och bjuda till för att inte se ut som ett skogstroll och regn betyder - inte bra för snajdat hår och jag är verkligen jättetrött på mornarna och det tar nästan en timme att fixa lite lockar ;)
Jag hade också bjudit till och satt på mig en gul oversized t-shirt i tunnt tyg, ja veeet, gul, jamen ni förstår ju, idag gick jag all in i snajdandet nästan så att man måste knäppa kort på mig för att tro att det verkligen har hänt och inte är något man drömde (jag lägger ut bildbevis på FB senare så att ni tror mig och på tal om det, glöm inte bort att gilla bloggen på FB, så sätt igång att gilla på nu) igår hade jag vit blus på mig och Lasse tyckte att jag såg så ärtig ut och mina kollegor är alldeles förvirrade på jobbet, igår vitt, idag gult, var ska detta sluta.. Nåja, keyword här är tunn
Ja, och så har jag plockat fram min bruna wannabee-skinnjacka som med nöd och näppe går att knäppa när jag blåser ut luften ur lungorna och håller andan.
Som topping hade jag en alldeles ny som i, köpt igår, rockenrollig skitsnygg tunn halsduk från Gina med en örn på och så hade jag dessa byxor och skor.. ja?

Nu sitter jag alltså i bilen och har framför mig en löptur i spöregn över parkeringen och vad kommer att hända.. jo jag kommer att se ut som om jag varit med i en Miss Wet T-shirt-tävling på väg till jobbet, inte okej! Jag måste alltså knäppa jackan sittandes i bilen ni vet ju vad som händer när man sitter ner, jo man blir lite, hur ska jag säga.. större, man sväller liksom ut lite.
Det är nu det blir lite trixit eftersom jag behöver hålla andan samtidigt som jag håller undan halsduken och håret, klämmer ihop grejerna och tar i för kung och fosterland för att få upp dragkedjan över, hm.. bergstopparna.
Det gick vägen och jag kontrollerade också särskilt att jag inte dragit fast halsduken med dragkedjan, knölar undan håret och tar sats och springer över parkeringen.
När jag kommer in och ska dra ner dragkedjan upptäcker jag att halsduken sitter fast i alla fall, dubbelvikt och den sitter som berget, går inte att rubba! Jag försöker litegrann men inser att jag behöver hjälp och går in till min kollega. Både hon och jag försöker dra ner dragkedjan med förenade krafter och blir alldeles svettiga i pannan men den flyttar sig inte så mycket som en millimeter och det enda som återstår är att dra jackan över huvudet, den trånga jackan som nästan inte går att knäppa...
Jag ålar ur jackan en liten bit, fastnar på hälften.. (japp, jag hade lite problem med tvillingarna) kollegan får ta tag i ärmarna och dra och till slut är jag ute ur jackan svettig och tilltufsad.
Nu tillkallar jag en man med starka nypor som får dra i dragkedjan medan jag håller i jackan och det slutar med att den ändå inte rubbas den sitter som jävla berget fast vi hänger i jackan båda två, jag har aldrig varit med om maken, nej, jag får klippa lös halduken, fattar ni..
k l i p p a
i min nya skitfina halsduk, hur rockenroll är det med ett stort hål i halsduken, nej eller hur ;)
Som tur är går det att dölja ganska bra man får tänka efter lite när man klär på sig bara.. alternativet är ju att köpa en ny men nej jag tror inte det, jag sparar som sjutton till ett nytt objektiv så jag får nog gå med hål i halsduken, vad gör man inte för konsten ;)

Ha en skön dag alla godingar!
Hugs
Krutan

5 kommentarer:

 1. Fy....fn! Du är inte klok Madicken! Tur att man kan gå in här för att få sig ett gott skratt när väder h..etet inte vill som jag vill. Nå ja, baka, baka, baka idag och fixa lada, fixa lada, fixa lada i morgon igen när Niagarafallet slutat från ovan. Kram till dig! / från kollegan i lockigsomenhottentottnärdetregnarbranschen!

  SvaraRadera
 2. Du är sanslös, jag brukar gå in och läsa lite när jag behöver inspiration. Kram från kusin Monika (Mulla Kulla)

  SvaraRadera
 3. hahahaha jag döööör!!! :0)
  Ser dig framför mig... :)

  Här regar det oxå på tvären nu, ja t.o.m nerifrån... suck

  Ha en fin dag trot allt..
  Kram Tina

  SvaraRadera
 4. Vilken historia... :))) Vi har också en sådan ljuslykta som vi fått i present, men när vi fyllt den med lampolja vägrade den brinna... Kanske måste den dra en stund? Vi undrade just om vi borde använt något annat bränsle. Jag gjorde din fetaostpaj i förrgår, och den var lika god halvljummen idag! Kram, Tina

  SvaraRadera
 5. Du borde fanimej skriva en bok. Jag kissar nästan på mig...lite av skratt alltså , varje gång jag läser din blogg. Woop Woop kör på Krutan!
  Hälsningar från en Linköpingsbo:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin