tisdag 31 juli 2012

Semester


Äntligen är vi åter på Svensk mark.
Det har vi förstås varit i knappt en vecka nu och jag tänkte prova och se om det går att blåsa lite liv i den här avsomnade bloggen igen, jag känner mig liksom lite manad så att säga, och så har det börjat dyka upp små förtäckta hot-sms på min telefon ;)

Aah semesterberättelse tänkte jag börja med och jag tillhör nu den lilla obefintliga skara på ett försvinnande litet fåtal individer som kanske existerar, som har varit i Tunisien i Juli på ett all inclusive-hotell och som både har frusit och gått ner i vikt!
Jamen jag veet här går vi liksom all in fast åt fel håll ;)
Närå så farligt har det inte varit. Första veckan var hur varm som helst, nästan på gränsen till för varmt men det törs man inte riktigt säga högt ;)
Andra veckan blåste det halv storm och var mulet med regn ett par dagar och inte mer än 26-28 grader. Ligger man då i skuggan under parasollet eller när solen går i moln och det blåser så att man får hålla sig i solsängen för att inte tumla omkring i sanden ja då blir det rätt så kallt vill jag lova, ståpälskallt serni precis som i Sverige faktiskt.

Det tog oss en vecka att komma in i semesterlunken och som Svensk anpassa sig efter deras tempo som kunde vara nog så förvirrande ibland, jag menar, vi är ju ändå väldigt fyrkantiga och inrutade och står det att ett ställe ska öppna kl 11 då förväntar vi oss att det öppnar prick 11, men så går det inte riktigt till i Tunisien ;)
När öppnar det här, kunde man fråga när man väntat en stund efter angiven tid och dom rycker på axlarna, hissar ögonbrynen och säger.. aah I don´t know, maby now, maby later och slår i hop händerna och sätter dom vid kinden för att visa att den snubben han ligger förmodligen hemma och sover ;) Eller när bankomaterna var stängda i tre dagar när vi kom och alla våra pengar var slut och någon svarar på frågan om när dom ska öppna igen med.. aah I don´t know, maby tomorrow.. samma axelryckning och höjda ögonbryn, då var man glad för all inclusive, det kan jag lova, vi slapp ju i alla fall svälta.. nästan ;)

Maten på hotellet var totalt smaklös, det spelade ingen roll vad man la på tallriken så smakade allt likadant och alla var dösmutsiga, min allra bästa vän näst efter Lasse och som jag vårdade ömt hela resan var flaskan med handsprit, tro mig. Tallrikarna var flottiga och snudd på odiskade, om dom överhuvud taget använde diskmedel dolde dom det väldigt bra. Man fick stå och plocka med tallrikarna och försöka hitta en som var minst odiskad.
Efter att jag varit lite dålig en dag och fått lov att ligga på rummet för att ha nära till, hm.. bekvämlighetsinrättningen, så åt jag mindre och mindre för varje gång vi gick till matsalen och till slut livnärde jag mig på friterade saker. Jag fann något vackert och trösterikt i tanken på att det jag åt hade legat och kokat i olja några minuter ;)

Trots dessa små missräkningar så var det en jätteskön semester. Stranden där vi i stort sett bodde och badet är ju helt outstanding och nu när jag har varit hemma i en vecka känner jag att den resan uträttade precis det den skulle, livslusten har återvänt jag känner glädje och lust när jag tänker på torpet och surrar som en osalig ande och vill göra om hemma i lägenheten. När vi sedan tittat ikapp på de tre Ernstavsnitten som vi missat är jag helt Ernstifierad och måste, ja inte vet jag, bygga någonting, ett hus eller nånting, ja vad som helst!! ;)

Nu ska jag slänga på mig lite kläder och åka ut till stugan, vem vet vad som händer där ute!

I´ll be back.. soon, very soon ;)

Hugs
Krutan

1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut...men visst är det tråkigt när maten inte funkar. Lika i Egypten, rent och fint visserligen men sååå tråkigt, inget smakade någonting.

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin