måndag 10 september 2012

Veckans TorprapportSåklart har vi kört lite obligatoriskt torphäng i helgen och idag blir det ett torptypiskt gult/rött-brunish tema på bloggen.
Vi har ju njutit av ett sådant övermått av torpvistelse den här sommaren att jag på senare tid har börjat smälta in i färgen och bli ett med de gulbruna byggnadsvårdnyanser som brukar dyka upp på landet ;)
Den här helgen såg planen ut som följer:

Kitta färdigt de tre återstående bågarna, jag veet bara tre kvar helt fab, jag gör vågen.

För att göra det skulle jag dock bli tvungen att glasa ur tre av donator-fönstrens glas, världens tråkigaste jobb om ni frågar mig, vilket vi naturligtvis gör på den här bloggen ;)
Av någon outgrundlig anledning så är en båge lite mindre än dom andra, och har bara ett glas i behåll, alltså måste ett utav donator-bågarnas glas skäras till.


Måla alla bågar där kittet torkat, alltså sju (7) stycken och när jag ändå är igång och vevar med penseln, måla alla foder, vi gör en liten ekvation här, 5 fönster á 4 st foderplank är alltså lika med 20 stycken plankbitar som ska gnidas med linoljefärg.


När detta var omsorgsfullt och noga genomfört skulle jag få lite tid för hopp och lek tänkte jag mig, lite allmänhetens fria åkning, jag skulle alltså få fristajla med vad jag ville.. det vill säga roliga saker, jag hade nämligen ett par stycken på lut.Och så här gick det:

Sovmorgon på lördagen med obligatorisk långkaffedrickning, såklart, vi var ju lediga och både Lasse och jag var trötta efter en hård och krävande vecka i produktionen. När vi sent om sider kom ut till torpet somnade jag på soffan, jag skulle inte ens vila lite, jag bara satte mig ner och sen måste jag ha vält omkull och somnat. Lasse gav upp efter en timme, han försökte i alla fall jobba så det blev lite pluspoäng där, jag kom ju inte ens i blåkläderna.
Vi packade ihop och åkte hem och låg som plockepinn i lägenheten resten av dagen och mumsade smågodis.

På söndagen blev det faktiskt lite producerat men planen fick liksom decimeras en aning, uppenbart för alla utom för mig. Jag trodde fortfarande på allvar någonstans att jag skulle hinna hela planeringen på söndagen.


Resultatet blev att jag hann glasa ur de tre rutorna och kitta färdigt två bågar,
bara två bågar..


Jamen dom är ju som en jävla avbetalning dom där fönsterbågarna, dom tar aldrig slut. Man betalar och betalar kittar och kittar men ändå, när man tittar nästa gång så finns det alltid någon kvar. Kittet tar minsann slut med blixtens hastighet men bågarna, ja dom räcker i eviga tider, man skulle kunna tro att jag käkar kitt när jag står där inne i torpet och muttrar över gamla fallfärdiga torpstugor.

Nu är det dags för lite upplivande kaffedrickning och så ska jag fundera på om det kan finnas en potential i den där linoljekittsdieten ;)

Ha en skön måndag
Kram Karin

1 kommentar:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin