tisdag 11 december 2012

DIY for ChristmasJag har ju hummat lite här på bloggen om mina DIY-projekt som jag har grejat med ett tag och ett par av dom har lyckats klustra sig på byrån i hallen, dom uppträder liksom i flock här hemma.
Varför ha en grej när man kan ha flera, jag menar more is more det vet ju alla och dessutom är det en väldigt stor byrå som tenderar att bli tom och eka öde. Nåja nu har jag i alla fall försökt att gå all in på ett ställe i stället för lite lullull utspritt  på många ställen lite, inte-riktigt-färdigt-ish, som det tenderar att bli när jag ska göra allt samtidigt ;)

Bild 1.
Alltså, alla dessa skitsnygga posters som man kan köpa för jättemycket pengar och som väldigt många verkar ha råd med men inte jag, såna vill jag också ha, väldigt många. Jag gjorde en egen budgetvariant och kanske i mångas tycke inte alls lika fin men till och med tonåringen hemma tyckte att den här var snygg.

Du behöver:
Ram, kan vara en billig från varifrån som helst, den här är från Ikea.
Kartonblad i valfri färg och en storlek som lämpligen passar till den ram man valt.
Sen skrev jag ut ett passande citat på skrivaren hemma, klippte ut och klistrade fast på kartongbladet. Går att variera i oändlighet med färger, storlek och typsnitt och det behöver inte vara super-rakt utklippt och klistrat det blir lite fint om det inte är helt perfekt. Jag tänker också lite, ni vet ransom letter, urklippta bokstäver i olika färg och form som man klistrar fast.. bara fantasin sätter gränser och det är billigt och enkelt.
Bra skit alltså ;)

Bild 2.
Granen granen granen, som är superenkel att göra.

Du behöver:
Någon kruka eller annan behållare. En idé kan vara att använda en snygg urdiskad konservburk gärna med etiketten kvar... mmm ja veet det kan bli snyggt ;)
Oasis och mossa el dyl.
En bok som kan offras och en pinne av något slag, jag har en grillpinne på bilden.
Vill man så kan man "färga" pinnen mörkare med en blöt tepåse om man skulle vilja det eller en slatt bets eller så. Man kan lika gärna hämta en pinne utomhus.
Jag använde en linjal när jag rev olika storlekar på papperet. Sen är det bara att "bygga" och det behöver inte alls vara särskilt snyggt eller noga vilket nästan är det bästa med det här påhittet. En varning kan dock behöva utfärdas eftersom det är, inte så lite beroendeframkallande, det går snabbt att göra och blir supersnyggt vilket lätt kan rendera i en överdos av boksidesgranar hemma.
Då har jag varnat er och ni DIYar nu på egen risk ;)

Bild 3.
Det där med att klä lådor i olika papper ska man inte fnysa och rynka på näsan åt.
Ni vet alla dessa fabulösa lådor som finns i olika storlekar och med en prislapp som kan skjuta i sank vilken fattig plånbok som helst, ja ja ni vet va, dom vill man ju ha men har inte alltid råd med ;)
Den svarta lådan kostar 49 kr på Lagerhaus som för övrigt har en hel del fina och roliga lådor faktiskt till ett överkomligt pris.
Mittenlådan är en Glossyboxlåda som jag klätt i ett presentpapper som låg och skräpade hemma
Översta lådan är en sån där vit eller naturfärgad historia som går att köpa för en billig penning på Panduro eller liknande butiker och här fick bokgransboken rycka in med en sida eller två.

Du behöver alltså:
Lådor i olika storlekar, lite lim, papper och lite fantasi.
Tejp har jag använt också och en sax men det förstår ni kanske ;)

Det absolut svåraste och värsta och tråkigaste med dessa DIY-hittepå är att man måste plocka undan efter sig, städa ni vet, jorå jag har hört att man måste det ;)

Nu ska vi se om jag kan förvåna familjen lite och klämma till med ett lussebullsbak
Ja herregud man vet ju aldrig, hon ska väl få sjunga en trudilutt någon gång den där tjocka damen också ;)

Hugs!
Krutan

2 kommentarer:

  1. Kul pyssel! Lite modernare stuk än mycket annat :) Kram, Tina

    SvaraRadera
  2. Vad snyggt!! Du är så påhittig och duktig, nu gav du mig lite idéer :) /Anne-Lie

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin