söndag 16 december 2012

JulklappstipsHoppas ni har en fin tredje advent!
Här på slätten har vi haft ett riktigt gråväder idag med nollgradigt, lågt i tak och väldigt dimmigt och disigt.
Nu på kvällningen tror jag till och med att det faller ut lite regn ur den hundraprocentiga luftfuktigheten.

Ni vet det där med julklappar, ja ni har funderat lite på det va ;)
Jag tycker att det ibland kan vara vårt att köpa julklappar, speciellt till de där personerna som redan har allt eller som inte önskar sig något speciellt.

Jag tänker så här, att i stället för att köpa något bara för att det ska köpas en julklapp, så kan man ge bort någonting som gör skillnad för någon annan.

Det finns så många människor som har det svårt både här hemma i Sverige och på andra platser så jag vill slå ett slag för alla hjälporganisationer som finns.Här kan man till exempel köpa en identitetsregistrering till ett barn. Det finns miljoner barn som i samhällets ögon inte finns och saknar grundläggande skydd och rättigheter eftersom dom inte är registrerade och för bara 50 kr, 50 kr det är för oss nästan inga pengar alls, kan du födelseregistrera ett barn som då kan få sina grundläggande rättigheter tillgodosedda.

För 200 kr kan du mätta en skolklass, 200 kr räcker för att ge en hel skolklass lunch i en hel månad, en hel månad!Här kan du till exempel för 600 kr köpa ett familjepaket och bidrar då till att föräldralösa barn får växa upp i ett kärleksfullt och tryggt hem.

För 200 kr kan du köpa ett starta eget paket som bidrar till att familjer ska kunna bli självförsörjande och på det viset ge barnen en bättre chans i livet.Gör ett stort jobb både utom gränserna men även inom Sverige. De finns på flera orter i Sverige och där kan man engagera sig lokalt.

Det finns naturligtvis väldigt mycket mer att hitta på hemsidorna och jag önskar av hela mitt hjärta att ni hittar någonting att donera tid eller pengar till. För som sagt, har man en väldigt snäv budget, vi har faktiskt en skrämmande utbredd fattigdom här i Sverige också, så kan man donera lite av sin tid. Leta reda på vad som görs lokalt på din ort och gör skillnad.

Alla kan inte göra allt men alla kan göra lite!

Ha en fortsatt fin tredje adventshelg!
Kram
Karin

7 kommentarer:

 1. Tack för att du tipsar om våra julklappar som gör skillnad!

  SvaraRadera
 2. Verkligen något för många att tänka på i hysterin som råder i vissa hem. Min vän önskade sig Plan-presenter när hon fyllde 50 och blev uppvaktad via jobbet :)Själv fick jag ett träd av samma vän :)

  SvaraRadera
 3. Fin tanke!! Håller med om att det inte alltid är lätt det där med julklapparna. Vi har dragit ner nämnvärt på julklappsinköpen i vår familj de senaste åren...känns skönt :)

  Önskar dig en riktigt God Jul o Gott Nytt År!!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Hoppas du haft en skön jul och får ett gott nytt spännande år.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Hoppas din jul varit fin och ditt år börjat bra!
  Tar idag steget och "publiserar " mig då jag förr bara varit en anonym följera =)
  Så kul att följa dig!
  På min blogg idag finner du även en Awards till dig!
  Kram
  A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack söta A den var jättefin, och vilken fin blogg du har!
   Kram Karin

   Radera
 6. Bokstäverna hamnar precis rätt. Orden blir till och allt får ett sammanhang. Herr Vokal och Fru Konsonant blir som ett, en harmoni.
  Du skriver fantastiskt. Levande. Ibland utan punkt. Bara med stor bokstav i nästa mening. Och det gillar jag.
  Jag är ingen bloggare, följer inga heller. Men nu får jag nog tänka om. Tänk om.
  Jag kommer titta in här igen. Och igen. Och igen.

  "Gott till kaffet, kan jag ibland kallas"

  SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin