fredag 15 juli 2016

Fredag hela veckan


Bröllop på Utö, Stockholms skärgård.


This day had so much going for it skulle man kunna säga. Jag menar, Fredag, smaka på den gott folk. På fredagar får man hojta efter rödtjut, det är sedan gammalt. Numera är det ju också en sommarmånad och då får man om man vill, ersätta rödtjutet med lite rosé om man nu skulle föredra det.

Nåja nu verkar det ju som om jag har fått alla helgflygningar som finns i sas hela historia under dom här högst begränsade sommarmånaderna vi har. När juni och juli månad är till ända har jag jobbat 6 av 7 helger och varit ledig i veckorna. Det är väl inte fy skam det heller, att vara ledig mitt i veckan men jag tänker att dom kanske kunde schemalägga med måtta åt båda håll, det hade varit lite lagom och trevlig svenskt. Nu blir ju hinkandet av alkoholhaltiga drycker lite, att säga begränsat är en grov underdrift när man jobbar helg. Det är om möjligt mindre chans än obefintligt att det skulle kunna inmundigas något starkare än vicks blå en fredagkväll då man har incheckning 05.05 lördag morgon. Man måste ju gubevars vara nykter för att jobba uppe i luften ;) Tur är det väl då att man inte är så himla kinkig när det gäller vilken veckodag fredagen infaller på. Det kan ju lika gärna vara på en måndag menar jag, om man har jobbat torsdag till söndag, så tänker jag.

Nå, idag hade jag en så kallad blankdag. Vilket är en ej schemalagd arbetsdag, man står liksom till arbetsgivarens förfogande. Till skillnad från en dag då man har stand by och blir utringd någon gång under samma dag, så måste blankdagen vara schemalagd senast 18.00 dagen innan om man ska kunna tas i anspråk. I det här fallet var den det. Jag landade från Malaga igår eftermiddag och då såg jag att jag fått en flygning med incheckning idag kl 06.00 då jag skulle ta hand om morgonpigga resenärer med destination Alicante.

När klockan ringde 04.40 imorse släpade jag mig halvdöd skuttade jag glatt ur sängen för att dra på uniformen och åka till jobbet. Kom till jobbet och checkade in varpå datorn säger "to early for check in" Hahaha inte en chans tänker jag, jag har exakt två minuter till godo innan det är försent för check in, när jag plötsligt ser att det står att min nästa tjänstgöring är den 15 juli och alltså inte idag. Under gårdagen har jag tydligen fått ytterligare en ändring tillbaka till blankdag, och är alltså... tadaa, ledig idag! Nu kan man ju om man vill trassla in sig i funderingar över hur det kan komma sig att jag inte visste om den nya ändringen. I min värld är det ju solklart hur det gick till, och att det definitivt inte var mitt fel att jag inte hade koll på det. Lever man däremot i den andra världen, där ute, i verkligheten, så är det inte ställt utom allt rimligt tvivel att det inte var mitt eget fel om jag säger så.

Nu är ju jag en så positiv och sprudlande person, speciellt på morgonen, så jag tänkte naturligtvis sådär käckt och glatt att jag hinner uträtta jättemycket idag eftersom jag ändå har gått upp så tidigt och fått en hel extra ledig dag, ja? Eller satt jag i bilen (efter att jag hastigt fått ringa min sambo och säga åt honom att vända bilen och komma tillbaka och plocka upp mig igen, då han klivit upp väldigt tidigt för att skjutsa mig till jobbet bara för att vara snäll) under ett svart åskmoln muttrandes över scheman och jävla skitrutiner och försökte komma på varför det här inte var mitt fel?

Tro det eller ej, jag tänkte faktiskt så, ni vet positivt, lite senare, när jag var färdig med hela den där åskmolns-grejen ;) En perfekt dag att göra färdigt alla bröllopsbilder från i måndags när jag fotade ett bröllop på Utö i Stockholms skärgård. Sagt och gjort, efter frukost, kaffe och ett par avsnitt av The Tudors så skred jag till verket. Tog fram datorn, pluggade in hårddisken och....
inget händer. Noll. Nada. Inget.
Hårddisken är inkopplad men den går inte att läsa, den går inte att kontrollera och den går inte att reparera säger min dator. Nu är ju inte min dator någon expertdator och jag är ju inte känd som någon hackare direkt. Skulle man klassa mig som någonting alls stoppar man mig i lådan märkt med "person som älskar teknik men får bryt och skriker när det inte funkar som det ska och hatar att lära sig men är smart och kan om hon måste" som den gången jag skulle försöka koppla bloggen till Facebook och högljutt till mina grannars stora glädje demonstrerade mina skills i programmering.

Hårddisken är nu motvilligt lämnad i två par ytterst kompetenta personers ömma vård som hummade, skakande på sina huvuden och rådbråkade varandras skarpa hjärnor. Till slut gick det att läsa hårddisken bakifrån och spara någon form av information. Jag blev hemskickad som en orolig Mor till ett sjukt barn med orden, "det här kommer att ta timmar. Det är ingen idé att du väntar här". Så nu sitter jag här tacksam över att bröllopsbilderna finns på datorn. Det enda jag går miste om är arbetet med redigeringen. Bilderna finns i original, jag får bara göra jobbet en gång till. Övning ger färdighet kan man tänka om man är sådär käck och positiv ;) Själv är jag bara fruktansvärt glad om det visar sig att informationen från hårddisken går att återskapa. Om inte är det bara privata bilder som går åt pipan. Jag har en backup men hade slarvat med att säkerhetskopiera de privata bilderna så nu ska jag snickra på en lösning som gör det här på egen hand, ni vet, wifi och såna däringa nymodigheter. Teknik som pratar med varandra och sköter sig själv med automatik. Bra skit liksom! ;)

Ha en trevlig helg där ute!
Här ska det hojtas efter, ja, läskeblask då och käkas vicks blå.
Incheckning 05.05 i morgon bitti, då bär det av till Palma fram och tillbaka minsann.1 kommentar:

  1. Ha ha! Livet kan vara tufft! Kolla på One drive. 1terrabite gratis lagringsutrymme om du har ett microsoftkonto. Funkar bra. /Gunilla

    SvaraRadera

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin